Club sportiv

"Noi nu vedem cu ochii, ci cu mintea. Dacă mintea e goală, ochii privesc fără să vadă."
Stefan Odobleja

    CLUB SPORTIV

“Educatia fizica, activitatile fizice si sportul au un impact pozitiv asupra gradului de conexiune pe care il resimt tinerii cu scoala; aspiratiilor acestora; gradului de comportament social pozitiv in cadrul scolii; si a dezvoltarii de deprinderi cetatenesti si de leaderi”.
(Stead & Neville 2010)
“Copiii mai activi fizic prezinta functii neurologice imbunatatite, au un grad academic mai ridicat si sunt capabili de o performanta cognitiva superioara decat copiii mai putin activi fizic”.
(Chaddock 2012)

Educaţia Fizică contribuie nu numai la buna condiţie fizică şi la sănătatea elevilor, dar ajută copii si tinerii să înţeleagă beneficiile pe care activitatea fizică o are in viata lor. Educaţia fizică din şcoală creeaza deprinderi importante cum ar fi spiritul de echipă şi fair-play-ul, cultivă respectul, conştientizarea socială, astfel le oferă noţiuni pe care le pot folosi ulterior la alte discipline şcolare sau în situaţii de viaţă.
 „Copiii au nevoie de încredere, iar sportul le poate oferi asta la școală. Sportul contribuie la formarea unei personalități puternice.

Pe lângă dimensiunea corporală, sportul transmite și anumite valori: spiritul de echipă, respectul pentru celălalt, autodepășirea, implicarea. Aceste lucruri ne preocupa, de aceea noi le cultivăm in scoala noastra”. Liceul Teoretic „STEFAN ODOBLEJA” dispune de o sală de sport ultramodernă, vestiarele sunt dotate cu duşuri şi grupuri sanitare, o minibază sportivă în aer liber cu trei terenuri de sport prevăzute cu nocturnă; fiecare elev beneficiază de dulăpior personal